Veelgestelde vragen

Over de klankmassage

Een klankmassage is geschikt voor iedereen die toe is aan diepe ontspanning en meer vitaliteit.

Een totaal-klankmassage duurt inclusief voor- en nagesprek 70 minuten. De voet- en rug-klankmassage duurt inclusief kort voor- en nagesprek 45 minuten.

De ontspannende voet- en rug-klankmassage van 45 minuten is geschikt als kennismaking of als een selfcare verwenmoment. De klankmassage van 70 minuten wordt op jouw specifieke vraag afgestemd, of dit nu selfcare is, je zwangerschap, stressklachten, chronische pijnklachten of andere zaken waarbij een diepe ontspanning verlichting kan brengen.
Drink voldoende en wees matig met eten voorafgaand aan de klankmassage. Met een volle buik op de massagetafel liggen is niet prettig. Vertrek op tijd van huis, zodat je de meeste kans hebt om rustig te arriveren. Het is jammer als je het begin van de massage nodig hebt om bij te komen van een gehaaste reis.

Het is fijn om makkelijk zittende kleding te dragen of mee te nemen. Verder is alles aanwezig om het jou zo comfortabel mogelijk te maken.

We nemen de tijd om kennis te maken en ik hoor graag met welk doel je bent gekomen. Daarna geef ik uitleg over de klankmassage en laat ik je de trilling en klank van een klankschaal ervaren. Tijdens de massage staan de schalen op en/of om je heen. Na de klankmassage is er tijd om je ervaring te delen en kunnen er aandachtspunten voor een eventuele volgende klankmassage aan bod komen.
Zo vaak je wilt! Het kan geen kwaad om bijvoorbeeld wekelijks gemasseerd te worden.
Bij een klankmassage blijft de kleding aan, alleen schoenen gaan uit. Gemakkelijk zittende kleding bevalt het best.
Nee, bij deze vorm van massage is er nauwelijks lichamelijk contact tussen mij als klankmasseur en jou.
In slaap vallen is niet erg. De trillingen en de klanken doen sowieso hun harmoniserende werk.
Ja, dat kan prima. De ervaring is dat door de diepe ontspanning die ontstaat het oorsuizen juist wat op de achtergrond raakt en je er minder last van ervaart.
Na de massage is rust en een lege agenda het fijnst. Op die manier heb je tijd om je ervaring te laten bezinken. Drink ruim voldoende kruidenthee of water.
Na de massage stuur ik je een betaalverzoek. En uiteraard krijg je een factuur als je dat wilt.

Over de klankschalen

De klankschalen zijn speciaal voor de Peter Hess klankschaalmethode ontwikkeld en zijn met de hand gemaakt in Nepal. De schalen zijn speciaal afgestemd op de verschillende lichaamsgebieden.
De schalen zijn gemaakt van hoofdzakelijk koper en tin, met minieme sporen van andere metalen.

5000 jaar geleden kende men in India al de heilzame werking van klanken. Deze kennis ligt ten grondslag aan de Peter Hess klankmassage-methode. Peter Hess is pedagoog en natuurkundig ingenieur. Hij ontwikkelde op basis van praktijkervaring en jarenlang onderzoek een methodische klankmassage die aansluit bij de behoeften van de westerse mens. 

Over clearing

Clearing is een vorm van energiewerk dat zich richt op het ontladen van spanning. Luisteren zonder oordeel en aanwezig zijn in het nu zijn daarin essentiële pijlers. Lees verder over clearing hier en hier.