Stressklachten

Luister naar het fluisteren van je lijf, dan hoeft het niet te schreeuwen!

Naar je lichaam luisteren

Als je ziek bent, hoor je vaak dat je ‘naar je lichaam moet luisteren’. Maar eigenlijk is het een veel beter idee om dat al te doen vóórdat je ziek wordt. Je lijf geeft al vroeg signalen van spanning af om je te laten weten dat je uit balans bent. Misschien herken je deze signalen niet, omdat je gewend bent geraakt aan slecht slapen, hoofdpijn of vermoeidheid. Maar als je de tijd neemt om echt te luisteren naar je lijf, kan je gaan merken hoeveel spanning je eigenlijk vasthoudt en de hele dag met je meedraagt. Opgetrokken schouders, ingetrokken buik, verkrampte kaken en een hoofd dat steeds maar op volle toeren draait. Komt je dat bekend voor?
play-circle-solid Video afspelen
play-circle-solid Video afspelen

Bekijk de ervaringen van anderen

Klankmassage Den Haag

Neem jij de signalen serieus?

Als je je lichaam geen tijd en ruimte geeft om stress kwijt te raken, kan de langdurige spanning uiteindelijk voor fysieke en mentale problemen zorgen. Veelvoorkomende signalen van stress zijn:

  1. Versnelde hartslag en oppervlakkige ademhaling
  2. Opgejaagd gevoel
  3. Snel in huilen uitbarsten of geïrriteerd zijn
  4. Piekeren, slecht slapen
  5. Vermoeidheid, weinig energie
  6. Hoofdpijn, maagklachten en nekklachten.

Als je het niet voor elkaar krijgt om gas terug te nemen, ontstaan er langzaam maar zeker nog meer klachten. Uiteindelijk is je ‘accu’ echt leeg en is er sprake van een burn-out. Je lijf schreeuwt het uit en dat kun je niet meer negeren.

Je hoeft even helemaal niets!

Er zijn veel manieren om iets te doen aan stressklachten. Ontspannen is nummer 1 en een klankmassage kan je daarbij helpen.

Tijdens een klankmassage volgens de Peter Hess methode – waarin ik, Jannie Maasdam, ben opgeleid – staan er speciaal ontwikkelde klankschalen op en om je heen. Deze breng ik zacht tot klinken. Er ontstaan vibraties die je lichaam stimuleren en een losmakend effect hebben op je fysieke en mentale spanning. Uit onderzoek blijkt dat tijdens een klankmassage de hersengolven naar een alfa- of soms thèta-staat gaan. Dat betekent dat er aantoonbaar een staat van ontspanning ontstaat, met de daarbij behorende kenmerken van fysieke en psychologische ontspanning. Malende gedachten komen tot rust en je aandacht verplaatst zich als vanzelf vanuit je hoofd naar je lijf. Je hoeft even helemaal niets.

Hoe ondersteunt klankmassage jou op weg naar herstel?

1

Het parasympatisch zenuwstelstel zorgt voor ontspanning en herstel. Tijdens de klankmassage wordt dit geactiveerd en komt je lichaam tot rust: je hartslag vertraagt, spierspanning neemt af en het niveau van stresshormoon daalt. Dat maakt diepe ontspanning mogelijk.

2

Je lichaamswaarneming verbetert, zodat je de signalen van je lichaam beter leert (her)kennen en je gemakkelijker adequaat kunt reageren op (stress) signalen van je lichaam.

3

Je gaat beter en dieper slapen.

4

Klankmassage versterkt het zelfhelend vermogen van je lichaam, wat helpt bij de opbouw van je lichamelijke veerkracht en vitaliteit.

5

Klankmassage stimuleert zelfbewustzijn, creativiteit en motivatie

6

Deze vorm van massage past heel goed in een burn-out hersteltraject.

Wanneer maak jij tijd voor jezelf?

Wil je komen ervaren wat een klankmassage voor jou kan doen? Plan je massage via het online boekingssysteem. Wil je vaker komen? Schaf dan een klankmassage strippenkaart aan en profiteer van de korting. Je mag ook iemand anders een massage cadeau doen met je strippenkaart. Een strippenkaart betaal je vooruit. De 5 strippenkaart is een half jaar geldig, de 10 strippenkaart een jaar. Beide zijn aan te schaffen bij of na de eerste massage.

Ontspanning

Kom het zelf ervaren!

Tip: Een klankmassage is ook een leuk cadeau!

Klankmassage
70 minuten

€84,00per keer

Strippenkaart
5 klankmassages
70 minuten

€75,60per keer

Strippenkaart
10 klankmassages
70 minuten

€71,40per keer