Stressklachten

Luister jij naar je lichaam?

Als je ziek bent, hoor je vaak dat je ‘naar je lichaam moet luisteren’. Maar eigenlijk is het een veel beter idee om dat al te doen vóórdat je ziek wordt. Je lijf geeft al vroeg signalen van spanning af om je te laten weten dat je uit balans bent. Misschien herken je deze signalen niet, omdat je gewend bent geraakt aan slecht slapen, hoofdpijn of vermoeidheid. Maar als je de tijd neemt om echt te luisteren naar je lijf, kan je gaan merken hoeveel spanning je eigenlijk vasthoudt en de hele dag met je meedraagt. Opgetrokken schouders, ingetrokken buik, verkrampte kaken en een hoofd dat steeds maar op volle toeren draait. Komt je dat bekend voor?
play-circle-solid Video afspelen
play-circle-solid Video afspelen

Bekijk de ervaringen van anderen

Klankmassage Den Haag

Neem de signalen serieus!

Als je je lichaam geen tijd en ruimte geeft om te herstellen van stress, kan de langdurige spanning uiteindelijk voor fysieke, emotionele en mentale problemen zorgen. Veelvoorkomende signalen van stress zijn:

  1. Hartkloppingen, hoge bloeddruk en een opgejaagd gevoel
  2. Hoofdpijn, rugpijn, nek- en schouderklachten
  3. Vermoeidheid
  4. Minder weerstand en daardoor meer kans op verkoudheid/griep
  5. Snel in huilen uitbarsten of geïrriteerd zijn
  6. Angst- en paniekaanvallen
  7. Sombere buien, geen plezier meer
  8. Slecht slapen
  9. Geheugen- en concentratieproblemen

Als je het niet voor elkaar krijgt om gas terug te nemen, ontstaan er langzaam maar zeker nog meer klachten. Uiteindelijk is je ‘accu’ echt leeg en is er sprake van een burn-out. 

Je hoeft even helemaal niets!

Er zijn veel manieren om iets te doen aan stressklachten. Ontspannen is nummer 1 en klankmassages kunnen je daarbij helpen.

Tijdens een klankmassage volgens de Peter Hess® methode – waarin ik, Jannie Maasdam, ben opgeleid – staan er speciaal ontwikkelde klankschalen op en rond je heen. Deze breng ik zacht tot klinken. Er ontstaan vibraties die je lichaam stimuleren en een losmakend effect hebben op je fysieke, emotionele en mentale spanning. Uit onderzoek blijkt dat tijdens een klankmassage de hersengolven naar een alfa- of soms thèta-staat gaan. Dat betekent dat er aantoonbaar een staat van ontspanning ontstaat, met de daarbij behorende kenmerken van fysieke en psychologische ontspanning. Malende gedachten komen tot rust en je aandacht verplaatst zich als vanzelf vanuit je hoofd naar je hele lijf. Je hoeft even helemaal niets.

Hoe helpt klankmassage jou op weg naar herstel?

1

Het parasympatisch zenuwstelstel zorgt voor ontspanning en herstel. Tijdens de klankmassage wordt dit geactiveerd en komt je lichaam tot rust: je hartslag vertraagt, spierspanning neemt af en het niveau van stresshormoon daalt. Dat maakt diepe ontspanning mogelijk.

2

Je lichaamswaarneming verbetert, zodat je de signalen van je lichaam beter leert (her)kennen en je gemakkelijker adequaat kunt reageren op (stress) signalen van je lichaam.

3

Je gaat beter en dieper slapen.

4

Klankmassage versterkt het zelfhelend vermogen van je lichaam, je immuunsysteem krijgt een boost

5

Klankmassage stimuleert zelfbewustzijn, creativiteit en motivatie

6

Klankmassages vergroten je veerkracht. Je leert op een evenwichtiger manier met de uitdagingen van alle dag om te gaan.

Gun jezelf de tijd voor herstel

Je lijf is al langere tijd gewend om voortdurend ‘aan’ te staan en ontspannen is niet eenvoudig. Een veranderingsproces naar meer rust en herstel vraagt daardoor tijd. Daarmee komt ook het volledige effect van klankmassage tot haar recht en kan je je nieuwe ervaringen en inzichten goed eigen maken.                                    

Wil jij hulp bij stressverlichting en burn-out? Maak nu een afspraak voor een kennismakingsgesprek, waarin je ook een 45 minuten klankmassage kunt ervaren. Daarna kun je beslissen of je start met een klanktraject. 

Klankmassage

Voor diepe ontspanning, welzijn en vitaliteit

Bij start van een klanktraject krijg je een mini Zen-klankschaal cadeau!

Kennismaking en
45 minuten
klankmassage

€67,50

Klanktraject
10 klankmassages
70 minuten

€699,50trajectperiode 3 maanden

Klanktraject
20 klankmassages
70 minuten

€1350,00trajectperiode 6 maanden