Chronische pijn

Elke dag pijn en geen remedie?

‘Je moet er maar mee leren leven’

Daar sta je dan, elke dag pijn en geen remedie. Het advies ‘ermee te leren leven’ kreeg je als laatste tip mee, samen met de diagnose ‘chronisch pijnpatiënt’. Je hebt een indrukwekkende rij artsen en therapeuten bezocht en de hoeveelheid medicijnen die je hebt geprobeerd liegt er ook niet om. Mogelijk neem je naast pijnmedicatie ook mineralen, vitaminen en CPD-olie. Helaas heb je moeten concluderen dat er geen ‘magische pil’ bestaat: de pijn is er nog steeds.

Waar heb jij wel grip op?

Als je leeft met een chronische ziekte, zit er op den duur niet veel anders op dan je situatie te accepteren. Je gaat op zoek naar manieren om weer wat van het leven te maken. Dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot en stress is daarbij bijna onvermijdelijk. Alleen al door de chronische pijn zit je lijf vol stresshormoon. Als je piekert, slecht slaapt en onzeker bent over de toekomst, kan dat de pijn verergeren. Het is dus belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en tijd te maken voor ontspanning.

Ontspannen door klankmassage

Je lijf is al langere tijd gewend aan de overlevingsmodus en ontspannen is waarschijnlijk niet zo eenvoudig. Een klankmassage kan je helpen. In mijn klankpraktijk geef ik, Jannie Maasdam, klankmassages met klankschalen. Ik ben gecertificeerd klankmasseur en werk volgens de Peter Hess methode. We zorgen er samen voor dat je zo comfortabel mogelijk op de massagetafel ligt, op je buik, rug of je zij. Je kunt ook op een stoel zitten of in je rolstoel.
De klankschalen staan tijdens de massage op en/of om je heen en deze breng ik zacht tot klinken. Ze gaan trillen en er ontstaan vibraties die je lichaam stimuleren en een losmakend effect hebben op zowel fysieke als mentale spanning. Het parasympatisch zenuwstelstel, dat zorgt voor ontspanning en herstel, wordt geactiveerd en je lichaam mag en kan tot rust komen.

Klankmassage Den Haag

Even op een rijtje hoe een klankmassage jou ondersteunt:

1

Klankmassage bevordert ontspanning en welbevinden.

2

Het niveau van stresshormoon in je lijf wordt lager, je voelt je minder opgejaagd en malende gedachten komen tot rust.

3

Klankmassage kan pijn verzachten.

4

Je lichaamsbewustzijn verbetert, je gaat de (stress)signalen van je lichaam beter (her)kennen en leert er adequater op inspelen.

5

Klankmassage activeert het zelfhelend vermogen van je lichaam.

6

Klankmassage richt zich op jouw gezonde deel. Het helpt je om weer zelfvertrouwen te krijgen en te zien wat wel goed gaat in je leven.

Wanneer maak jij tijd voor jezelf?

Wil je komen ervaren wat een klankmassage voor jou kan doen? Plan je massage via het online boekingssysteem. Wil je vaker komen? Schaf dan een klankmassage strippenkaart aan en profiteer van de korting. Je mag ook iemand anders een massage cadeau doen met je strippenkaart. Een strippenkaart betaal je vooruit. De 5 strippenkaart is een half jaar geldig, de 10 strippenkaart een jaar. Beide zijn aan te schaffen bij of na de eerste massage.

Ontspanning

Kom het zelf ervaren!

Klankmassage
70 minuten

€84,00per keer

Strippenkaart
5 klankmassages
70 minuten

€75,60per keer

Strippenkaart
10 klankmassages
70 minuten

€71,40per keer