Jannie Maasdam

Kwaliteit van leven

Mijn plezier haal ik uit samen oplopen met mensen en er dan gezamenlijk voor zorgen dat de kwaliteit van hun leven verbetert of in stand blijft. Soms duurt deze samenwerking een paar weken of maanden, en bij een aantal mensen duurt het al een fiks aantal jaren. Mijn hele werkzame leven, in mijn rol van verpleegkundige, creatief therapeut, zelfstandig zorgondernemer en sinds 2011 ook als klankmasseur, is dit de kern van mijn handelen, mijn drijfveer.
In de klankpraktijk laat ik mensen graag de helende kracht van klank aan den lijve ervaren. Het is mijn bijdrage aan hun welzijn.
Ik ben zo enthousiast over het gebruik van klank, omdat klanken raken waar woorden niet kunnen komen. Dat maakt klankmassage ook zo breed toepasbaar en toegankelijk voor iedereen. Of je nou woorden kunt geven aan je wens om te ontspannen of niet, de klanktrillingen brengen beweging waar het nodig is en dragen zorg voor een nieuw evenwicht.

Leer Jannie kennen!

play-circle-solid Video afspelen

Kracht van klank

In klankwerk draait het allemaal om frequentie (aantal trillingen per seconde) en resonantie (meetrillen). Klanktrillingen brengen rust en beweging in lichaam en geest. Denk maar aan de muzikant bij de fanfare die met zijn dikke drumstok op de grote trom slaat: bóem! De trillingen ervan kun je in je buik voelen. Het raakt je en niet alleen fysiek. Zelf vond ik die trillingen als klein meisje, fascinerend, ik voelde me wezenlijk geraakt, maar begreep niet wat er gebeurde. Door m’n klankstudie en ervaring begrijp ik inmiddels wél wat er gebeurde. Die kennis zet ik graag in om ook jou de kracht van klank te laten ervaren.

Scholing op gebied van klank:

-2021-Peter Hess klankmassage

-2011-Vickie Dodd / Sound as our teacher

-2011-Jonathan Goldman / Healing Sounds Intensive Training

-2010-2011- Soundfulness jaartraining